Blog

Verifica actualizarile pietii

What should you take into consideration before a real estate investment?

What should you take into consideration before a real estate investment?

The purchase of a dwelling for rent offers better returns than bank deposits. Due to the fact that the yield is higher than interest on deposits, real estate purchases are on the wave. These investments are safe and profitable because they are physically existent and are only controlled by request and offer.

Ce trebuie să aveți în vedere dacă doriți să achiziționați o locuință pentru închiriere?

1. Zona în care cumpărați.

Unul din criteriile cele mai importante este zona, deoarece aceasta va determina gradul de ocupare la închiriere. Cu cât zona oferă mai multe facilități, este bine cotată și are un renume bun, cu atât locuința se va închiria mai repede și va sta mai mult timp ocupată. De exemplu, cele mai căutate zone din Târgu Mureș sunt Cornișa, 7 Noiembrie, centrul orașului și Tudor.

2. Tipul de chiriași. Cui veți închiria.

În momentul în care cumpărați locuința, trebuie să tineți cont de criteriile de selecție ale potențialilor chiriași care vor locui acolo. Garsonierele și apartamentele de 2 camere sunt mai ieftine la achiziționare, se închiriază mai repede (fiind cererea mai mare), dar mobilitatea chiriașilor este și mai mare.De asemenea, tipul de chiriaș are legătură, într-o oarecare masură și cu zona, deoarece zonele 7 Noiembrie și Cornișa sunt populate de studenții UMF, medici rezidenți etc,  în timpul ce cartierul Tudor este căutat de cupluri și familii cu copii.

3. Cum veți închiria.

Aici există două variante: mobilat sau nemobilat. Dacă ne raportăm la orașul Târgu Mureș, aproximativ 85 – 90% dintre potențialii chiriași caută ca apartamentele să fie mobilate și mai ales să fie moderne. Apartamentele mobilate au așadar, șanse mult mai rapide de închiriere.

living-with-style-4

4. Costuri și bugetul alocat.

Bugetul trebuie stabilit în funcție de tipul de locuință, zonă și gradul de amenajare. Proprietățile în stare bună, ar trebui să fie prima opțiune a unui investitor, mai ales dacă este fără experiență. Procesul de modernizare și amenajare al unei proprietăți învechite, aflată într-o stare degradată, poate fi mult mai costisitor decât estimările inițiale. Cu cât durează mai mult lucrările de modernziare cu atât va dura și recuperarea investiției. În plus, din veniturile realizate vor trebui acoperite și cheltuielile privind impozitul anual pe proprietate și pe venituri sau eventuale costuri de întreținere cât timp apartamentul este neocupat.

5. Prețul chiriei.

Ideal este să urmăriți ca prețul chiriei să fie moderat, desigur în funcție și de starea locuinței, astfel încât să aveți locuința ocupată mai mult timp, decât o chirie peste medie și să așteptați mai mult timp clienții.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>